Sófal

A sóterápiát, mint gyógykezelést először az 1960-as években kezdték el tudatosan használni elsők között a parajdi sóbányából származott só felhasználásával. Ugyanis megfigyelték, hogy a sóbányában dolgozó emberek hosszabb ideig éltek és jobb egészségügyi állapotban voltak, mint a kortársaik.Ezen tapasztalatok eredményeként, a sóterápiát napjainkban már tudatosan használják légzés- és fürdőterápia formájában.

Napjainkban az asztma, mind gyermek, mind felnőtt korban a leggyakoribb krónikus betegség világszerte, a különböző allergiás felső-légúti megbetegedések mellett, melyek gyakorisága szintén csak növekszik.

Közérzetünk pedig jelentős mértékben függ a belélegzett levegő minőségétől, így szoros az összefüggés a fent említett adatok és a helytelen életvitel között. A légúti betegségek egyik leghatékonyabb és bárki számára elérhető kezelési módszere a természetes száraz sóterápia, melynek mikroklímája pozitív élettani és gyógyhatással bír az emberi szervezetre, elsősorban a légzőszervekre.

Sófalunk parajdi kősóból készült, melynek jótékony hatása orvosilag alátámasztott és évtizedek óta alkalmazott.

Szép Kártya
Szép Kártya
Szép Kártya
HVG Kártya
A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. A további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k alkalmazásához.