Finnszauna

A szauna regeneráló hatása vitathatatlan: aki egy átdolgozott éjszaka vagy akár csak egy keményebb munkahét után kipróbálja, az teljesen magához tér, mondhatni egy csapásra megszabadul a kimerültség érzésétől.

Már a régmúltban is világszerte – primitív és civilizált népek között egyaránt – közismertek voltak a különböző izzasztófürdők.

A szaunázás egészen a mai napig az emberek kedvelt időtöltése, a fáradalmak kipihenésének egyik legjobb módja, az egészséges életmód és a kikapcsolódás egyik nélkülözhetetlen eszközévé vált.

A szaunában történő izzadás frissítő hatását a magas hőmérséklet (körülbelül 80-90 °C) és az alacsony páratartalom (maximum 10%) biztosítja. Mára már tudományosan is bizonyított tény, hogy az alapos szaunázás akár egy kemény edzéssel is felér. A különbség annyi, hogy a szaunázásnál a külső hőre reagál a szervezetünk, míg az edzés alatt a hő a mozgás hatására belőlünk áramlik. A skandináv országokban már régen rájöttek, hogy a szauna tisztítja szervezetünket, segít megszabadulni a káros salakanyagoktól, jó immunerősítő és érregeneráló hatású. Agyunkra nyugtatólag hat, elősegíti a mélyebb és intenzívebb alvást.

Szép Kártya
Szép Kártya
Szép Kártya
HVG Kártya
A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. A további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k alkalmazásához.