Borpince látogatás

A Szt. Kristóf Pincészet egy 1998-ban alakult családi vállalkozás. Akkoriban 3 hektár Zamárdi szőlőtereülettel rendelkezett, ami mára 7,5 hektárra nőtt. A pincészet idilli környzetben, Zamárdi legöregebb és legszebb pincesorán épült 2000-ben. Megtalálható itt egy borpince, egy feldolgozó és [palack]?ozó, valamint egy borkóstoló pince, amely 120 fő befogadására alkalmas.

Kézművesgaléria nyílt a pincében. Horváth József  és Fehér Imre kortárs festőnek állandó kiállítása van a balatoni táj ihlette olajfestményeikből. A kerthelyiségben gyümölcsfák lugasa alatt élvezhetjük a nyugalmat.

Minőségi fehérborokat okat saját termelésű Zamárdi szőlőből készítik. Fő szőlőfajták: Olaszrizling, Zöld veltelini, Irsai Olivér, Chardonnay, Zenit. Minőségi rosé, siller, és vörösborokhoz a környék gazdáitól vásárolják a szőlőt: Kékfrankos, Merlot, Pinot Noire, Cabernet Sauvignon.

A borok készítésekor tölgyfahordós, barrique és modern reduktív technológiát alkalmaznak. Friss, könnyed, illetve testesebb borok is megtalálhatóak a kínálatukban. A folyó és a palackozott borok helyben megvásárolhatók.

 

http://www.balaton-today.info/stkristof

Szép Kártya
Szép Kártya
Szép Kártya
HVG Kártya
A látogatói élmény fokozása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. A további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k alkalmazásához.